sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Kitaraäänitys, Day 2 - Promokuvia ja Runttausta

 Our Bittersweetest diary:

28.12.2011: Kitaraäänitys, päivä 2 – promokuvia ja äänittämistä 
Meikäläisen piti mennä tänään aamulla yhdeksältä purkittamaan ”Paskademotusta”, mutta toisin kävi. Torkutin kännykän herätyskelloa 1,5h ja siinä vaiheessa Aksu soitti kertoakseen, että tänään mennään ottamaan promokuvia. 
Yhdeltätoista lopulta päästiin Torisevan jylhille kallioille keikkumaan aamuaurinkoon. Loistavia kuvia Aksun paremman puoliskon Sofian toimesta saatiin roimasti, nyt Saarisella on urakkana muokata niistä parhaimmiksi valittuja sopivaksi kehittelemäänsä logoon. Promokuvien ottaminen tietenkin vei meiltä studioaikaa, mutta tuskin olisimme ehtineet ottaa kuvia ainakaan vastaavassa säässä ennen allekirjoittaneen siirtymistä sotaleikkikouluun.
Studiolla tarkisteltiin eilisiä aikaansaannoksia ja paranneltiin niitä. Sitten meikäläinen alkoi meidän ”hevikitaristina” hakkaamaan sitä ”Paskademotusta” narulle, onnistui. Sillä välin Saarinen ja Aksu muun muassa kokeilivat eri vahvistimien clean-soundeja. Itsehän en tiedä yhtään mitä saivat aikaan… Seuraavana oli kuitenkin vuorossa jokaisen studiopäivän sekä elämän ylipäätään paras osa: ruokaa. 
Sen jälkeen sulkeuduttiin purkittamaan ”Välibiisin” hevisärökitaroita sekä outron fiilistelevää melodiaa – soolo?! Huomenna täytyy se kuitenkin ottaa uudestaan äänittäjän liian innokkuuden painaa stop-nappulaa vuoksi -*****.
Huomenna olisi saatava hevisäröt loppuun ja lällysäröt myös narulle. Meikäläinen ei pistäisi pahaksi vaikka saataisiin myös cleanit tai akustiset. Tosin tänään varattiin myös (varalta) perjantaiksi ja osittain lauantaille pieni soittotila ja pieni tarkkaamo, joten silloin voidaan äänittää esimerkiksi akustiset sekä parhaassa tapauksessa bassoja. 
Silmät kuivuu, sormet hajoaa ja korvissa soi. 
- Ville K


Kiirettä pitää. Tosiaan aamupäivästä käytiin kyykkimässä kallioilla mahtavassa auringonpaahteessa. Saatiin kasa oikeinkin toimivia kuvia, joista jälleen iso kiitos Sofialle! Tässä neljä jo "vähän" kynää ja kumia saanutta otosta.

Tässä kuvassa todella mukavaa kontrastia ja taivaan "gradientti" mahtavan luonnollinen. Works!
Mietteissä.
Tässä otoksessa tulee hienosti luonto esiin, Puro ja Polku. Ollaan sopivasti sivupääroolissa. 


Toriseva kuittaa.

Päästyämme takaisin studioon K jatkoi runttaamista, Aksu ja S yrittivät löytää sopivia cleaneja soundeja tarjolla olevista äänipäätteistä. Koulun voxista oltiin jo saamassa hyviä variaatioita, mutta sehän sitten päätti lopettaa yhteistyön hyvissä ajoin ja näytti meille punaista lediään.

K:n Kitaraosuudet napsahtelivat purkkiin tasaista tahtia ja ottoja tuli jokaista osuutta kohden lukuisia. Tämä senkin takia, että yhtämittainen työskentely alkoi kuluttaa voimia ja toisaalta laaduntarkkailu oli kovalla tasolla. Päätettiin hellittää niskoille hönkäilevää kiirettä varaamalla studioaikaa vielä perjantaille ja osa lauantaistakin. Näin vältyttiin tekemästä turhia kompromisseja ja säästettiin omaa latausta.

95% kaikista rankimmista säröistä saatiin purkitettua ja illan tullen S:kin pääsi jo maistelemaan kepittämistä.

Ja hyvältähän se maistui.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti