tiistai 22. toukokuuta 2012

Aksu ja Rummut goes edit.

Ehdottomasti Aavailun suurin anti on edessäpäin.


Vain yksi voi kantaa Vastuun.
Vain yksi voi pelastaa.

 Aksu &
THE RUMPUEDIT.

Hyviä hommia.

Joskus tekee mieli olla hobitti.

Strip Silence, Paskademon Basari stripattuna
Paskat pois ja kukko esiin. Ylhäällä siivottu raita, alhaalla siivoamaton.

Studiossa äänitysten yhteydessä tehtiin perusedit, jossa yhdisteltiin osat ja laitettiin puncheditit kuntoon (samoin  kuin myös kitaroiden kanssa). Todellinen hubailuhan alkaa kuitenkin vasta kun rumpuihin aletaan tekemään Kunnon edittiä. Täydellisessä maailmassa Aavallakin olisi täydellinen (ja tottakai mauttoman kaunis nais-) rumpali, todellisuudessa Aksu ajaa asian paremmin kuin tuhat hevosta (mies myös tykkää editoida omia rumpusuorituksiaan). Hullua, mutta potta.

Studiosessioitten rankkuuden karisuttamiseen ja psyykkeen ehjäksi saamiseen tarvittiin miltei kuukausi. Sitten alkoi tapahtua. Alustana ansiokas Logic Pro. Paikkana Aksun työluola. Hanskat aluksi lievästi hukassa. Hienoisen etsiskelyn jälkeen hommat alkoivat luistaa. Työn sarkaa oli paljon. Suurin projekti jonka virtaan Aksu oli koskaan joutunut.
Time.
Mainittakoot, että Aavan alkuperästä ideologiaa noudattaen soitosta nimenomaan pitää kuulua inhimillisyys ja pienoiset "kauneusvirheet" sekä sattumat ovat inhimillisyyttä parhaimmillaan. Tämän takia korjauksia tehtiin vain niihin kohtiin joissa virheet olivat todella Virheitä. Ja niitä ei ollut montaa.

Huonot iskut.
Huonoja iskuja vaihdettiin parempiin lähinnä tärkeimpien eli basarin ja virvelin osalta - näistäkin loppujen lopuksi yllättävän vähän. Myöhemmässä vaiheessa vielä muutamasta tomikompista siistittiin huonompia iskuja pois. 

Työtahti koko editin ajan oli suhteellisen hajanainen. Raidat kulkivat ensimmäisen vaiheen jälkeen S:lle kitaroimista ja basson ajastamista varten. Basson kanssa oli helpointa huomata taimivirheet. Tarvittaessa raitoihin tehtiin vielä toisen ja kolmannenkin jalan räätälöintejä, jotta saatiin kokonaisuus toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla. Yllättävän monta kertaa sitä tulikin palattua, joka toisaalta kertoo projektin laajuudesta ja uusien editointitapojen paremmasta omaksumisesta. 

Erityismaininnan ansaitsee työnimellä Paskademo kulkenut ralli, joka on vaatinut erityisesti rumpujen osalta valtavan määrän editointitunteja - näitä laskiessa jalat loppuvat nopeasti kesken.

Paskademon runnut.
Logiikan riemuvoitto, Flex-tool : Oranssit iskut etuajassa, Vihreät jäljessä. Mustat taimissa. Paskademo. Hyvärumpali. Resoluutio todella tarkalla ;)
Mutta sehän ei heimolaisia haittaa, koska editointi on huisin hauskaa touhua.
Editoidessa Sielu Lepää.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti